Word vrijwilliger

Bij Buitenwereld zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken en niet bang zijn om verantwoordelijkheid te dragen. Mensen die enthousiast zijn voor het omgaan met mensen of dieren (met oog voor dierenwelzijn), mensen met groene vingers of mensen die gewoon ‘handig’ zijn.

Zie je geen functie die goed bij jouw past? Meld je toch aan! Misschien kunnen we iets voor je vinden of heb jij een leuk idee om iets nieuws te doen. Je mag natuurlijk ook op een combinatie van meerdere functies solliciteren.

Wat krijg je als vrijwilliger?

Speeltuin

Ben jij het vrolijke gezicht dat onze gasten gaat verwelkomen?
Je verwelkomt bezoekers, houdt toezicht, helpt met de verkoop van onder andere koffie en ijsjes. Natuurlijk horen opruimen en de schoonmaak, binnen en in de speeltuin, er ook bij.
Solliciteer

Boerderij

Je helpt op de kinderboerderij met een aantal verschillende taken.
De kinderboerderij open houden, het voeren en verzorgen van de dieren; het bewaken van het dierenwelzijn; het onderhouden van de stallen en weilanden. Bij andere activiteiten zoals het schaapscheerderfeest, eieren zoeken met Pasen en de levende kerststal kan je ook meehelpen.
Solliciteer

Klussen

Bent je meer een klusser? Kom ons dan helpen met onderhoudsklussen op ons terrein! Dit varieert van onderhoud aan de stallen tot schilderwerk, en van alles ertussen in.
We hebben op dit moment heel veel kleine en grote projecten voor klussers. Bijvoorbeeld schilderwerk, herstellen van straatwerk, hekwerk repareren, etc.
Solliciteer

Bestuur

Je houdt van meedenken en structureren, je bent ondernemend en diplomatiek, je vindt Buitenwereld al een fijne plek die je graag nog verder wil ontwikkelen.
We zijn momenteel bezig met een heleboel nieuwe projecten. Als bestuurslid denk je mee hoe we Buitenwereld blijven ontwikkelen. Vanaf half mei komen er twee plekken vrij, gericht op HRM en het leiden van projecten. Zie het nieuwsbericht
Solliciteer

Groenonderhoud

Heb je groene vingers? Kom je dan uitleven op ons groen.
Je mag helpen bij het snoeien en maaien. We hebben ook af en toe wat grotere klussen als dat iets voor je is. Misschien vind je het leuk om een grote boomstam te verwijderen?
Solliciteer

Diversen

Graag meehelpen bij Buitenwereld?
Misschien kan jij iets bijdragen wat wij nog niet bedacht hebben. Neem gerust contact met ons op.
Solliciteer

Veelgestelde vragen

Je bepaalt zelf in overleg met de beheerder hoe vaak en hoeveel uur per keer je komt werken.

We verwachten wel dat je je dan aan die afspraak houdt. 

Sommige vrijwilligers helpen alleen bij grote evenementen, anderen een keer per maand en weer anderen meerdere keren per week.

Bij Buitenwereld kan je met heel veel verschillende taken helpen: dieren verzorgen, de speeltuin onderhouden, kaartjes en ijsjes verkopen, meehelpen bij activiteiten van Buitenwereld, bestuurswerk doen, etc.

Er is voor iedereen iets leuks te doen.

Ja, hoor! Je krijgt in het begin begeleiding en gaat pas na een gedegen inwerkperiode zelf aan de slag.

De vrijwilligers bij Buitenwereld zijn een diverse groep mensen van 12 tot 65+ jaar.