Doneren

Help Buitenwereld de winter door!

Door gebrek aan vertrouwen in het bestuur van Buitenwereld heeft de gemeente de subsidie van 10.000 euro/maand per direct stopgezet. Wij vrezen een faillissement en dat betekent: 

– De dieren moeten weg
– De speeltuin en kinderboerderij gaan voor onbekende periode dicht
– Bezoekers en vrijwilligers die gehecht zijn aan de dieren worden teleurgesteld
– Personeel moet weg
– Alle expertise gaat verloren

Op de lange termijn zal er best wel een speeltuin en kinderboerderij open gaan op initiatief voor de gemeente, maar op korte termijn zal Buitenwereld dichtgaan, juist in een periode waarin buitenrecreatie belangrijker is dan ooit

Tijdelijke overbrugging
Wij willen de speeltuin en kinderboerderij in stand en open houden in de overgangsperiode naar een nieuwe exploitant (streef datum is 1 april 2021). Omdat de gemeente voor deze overgangsperiode geen subsidie over heeft en er hierdoor 10.000 euro per maand te kort is, richten wij ons tot jullie. 

Wij hebben geld nodig voor: 
– Zorg voor de dieren zoals voer, veearts, etc.
– Huur á 4.000 euro per maand
– Salariskosten + overige werkgeverslasten á 5.600 per maand (salaris en belasting dat over het salaris betaald moet worden) 
– Overige kosten (bijv. g/w/l) 

Hiermee kan Buitenwereld de overbruggingsperiode door komen en hoeft Buitenwereld niet leeg en dicht. 

Wij hopen op uw steun en zien uw donatie graag tegemoet!

Bent u een gegadigde voor exploitatie, dan vragen wij u contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen zorgen voor een snelle en soepele overgang.

Wilt u meer informatie over de kosten van Buitenwereld? Onderaan deze pagina vind u de jaarcijfers van 2019 waar een kosten overzicht dit laat zien.

Bij verdere vragen neem gerust contact met ons op!

Elke donatie telt! 

Hieronder kunt u een donatie doen voor de winteractie. Ontzettend bedankt! Door uw donatie kunnen we de winter doorkomen! Elke donatie komt ten goede van Buitenwereld.

De teller staat inmiddels op € 6.525,00

Liever niet via ideal betalen maar wil je wel doneren? Overmaken kan ook op:

NL83 RABO 0144 2427 02 t.a.v. Stichting Buitenwereld