Coronamaatregelen

Maatregelen

Om besmetting met het Coronavirus te voorkomen en voor de bescherming van de bezoekers en medewerkers zijn de maatregelen per 15 Oktober als volgt:

 • Maximaal 250 mensen op het terrein.
 • Het terras is gesloten. Het luik bij de blokhut is geopend voor afhalen zoals gebruikelijk.
 • Kinderen jonger dan 12 alleen onder begeleiding.
 • Bezoekers ouder dan 12 jaar: bewaar 1,5 meter afstand.
 • Bezoekers ouder dan 12 jaar dragen in de binnenruimtes een mondmasker.
 • Was je handen vaak met zeep. Ook na contact met dieren.
 • Volg de aangegeven routing.
 • Nies en hoest in je elleboog.
 • Lever het entreelabel in aan het einde van je bezoek.
 • De speeltuin en kinderboerderij zijn beide van 13:00 tot 17:00 uur geopend.
 • Het is weer mogelijk om uw kinderfeestje te laten verzorgen bij Buitenwereld.
  Onze capaciteit hiervoor is momenteel nog wel beperkt.
 • Helaas is het momenteel niet mogelijk om ponyritjes te boeken.
 • Lees voor meer informatie over de maatregelen de veelgestelde vragen.
 

Houd er op zonnige dagen rekening mee dat het erg druk kan zijn, en dat er een limiet van maximaal 250 bezoekers is. Op Facebook proberen we het aan te geven wanneer het maximale aantal bezoekers bereikt is, dus controleer onze Facebook pagina voordat je vertrekt

Veelgestelde vragen

Is Buitenwereld open zoals gewoonlijk?
Buitenwereld is geopend van woensdag t/m zondag van 13:00 – 17:00 uur. In de zomervakantie zijn wij elke dag geopend van 13:00 -17:00 uur. 

Is er een limiet aan een bezoek aan Buitenwereld?
We zorgen ervoor dat er op Buitenwereld geen drukte zal zijn. Per 1 juli laten wij een maximum aantal bezoekers op ons terrein toe. In de eerste twee weken zal dat max. 250 mensen zijn inclusief medewerkers en vrijwilligers. Hierdoor kan het voorkomen dat dat het maximale aantal bezoekers al is bereikt als u aankomt. U kunt zo vaak Buitenwereld bezoeken als u wilt tijdens de openingstijden.

Hoe lang mag ik in Buitenwereld blijven?
Per 1 juli is er geen maximale verblijfduur voor uw bezoek aan Buitenwereld meer.

Hoe weet Buitenwereld hoeveel mensen er op het terrein zijn en hoe lang deze mensen er al zijn?
Bij binnenkomst krijgt u van ons per persoon een plastic label (ook voor kinderen). Het is gemakkelijk in uw broekzak of tas te stoppen. Dit plaatje houdt u tijdens uw bezoek bij u en levert u weer in wanneer u vertrekt. Hierdoor weten we precies hoeveel mensen er op het terrein zijn.

Moet ik vooraf reserveren?
Nee, wij werken niet met een registratiesysteem. Dat betekent wel dat u het risico kan lopen dat het maximale aantal bezoekers al is bereikt als u aankomt. Wij vragen hiervoor begrip en dan even te wachten of op een later moment terug te komen.

Kan ik naar de wc bij Buitenwereld?
Ja, onze voorzieningen zijn beperkt open. Maar wij willen nadrukkelijk adviseren zo min mogelijk gebruik te maken van de toiletten. Ons advies wanneer je naar het Buitenwereld gaat: ga thuis van tevoren naar het toilet.
De toiletten zullen met hogere regelmaat worden schoongemaakt. Het herentoilet zal dicht blijven de aankomende tijd. Ook zullen wij desinfectiedoekjes ter beschikking stellen zodat onze bezoekers het toilet zelf kunnen desinfecteren als zij hier behoefte aan hebben.

Mag mijn kind naar Buitenwereld als een huisgenoot ziek is?
Als een kind of huisgenoot ernstige klachten heeft (koorts van 38 graden of hoger en/of benauwdheid), mag je kind niet naar Buitenwereld toe. Alle huisgenoten dienen thuis te blijven, totdat iedereen in huis 24 uur lang klachtenvrij is. Als een huisgenoot lichte symptomen heeft (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 graden), mag je kind wél naar Buitenwereld toe.

Wat doet Buitenwereld om afstand te garanderen?
Buitenwereld heeft een looproute gemaakt zodat het makkelijker is de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Daarnaast worden er in de dierenweides minder mensen tegelijk toegelaten. Per dierenweide mogen er 2 gezinnen tegelijk naar binnen. Hierdoor kunnen we ook daar de 1,5 meter waarborgen. In het binnen verblijf mag slechts 1 gezin tegelijk bij de varkens en 1 gezin in de knuffelhoek van de konijnen.
Over het hele terrein heen zullen wij op een zo duidelijk mogelijke wijze onze bezoekers voorzien van informatie, hierbij kan gedacht worden aan:
Hoeveel mensen een weiland of de boerderij in mogen

 • Looproutes, ook d.m.v. plattegrond.
 • RIVM-regels
 • Hygiëneregels
 • Boerderijregels
 • Huisreglement
 

Moeten kinderen ook afstand houden?
Kinderen tot 12 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te bewaren. Dus kunnen ze bijvoorbeeld in de speeltuin vrij bewegen en spelen met elkaar. Ze moeten wel afstand houden tot volwassenen die niet tot hun huishouden behoren. Meer informatie over de rol van kinderen bij de verspreiding van het coronavirus leest u op de website van het RIVM. Kinderen onder de 12 jaar moeten onder begeleiding komen van een volwassene.

Welke hygiënemaatregelen treft Buitenwereld?
De blokhut en kinderboerderij worden dagelijks intensief schoongemaakt, evenals de materialen waar (volwassen) bezoekers veel contact mee hebben. Bij de ingang staat hygiënische handgel voor volwassenen en er zijn verschillende wasbakken op het terrein waar men zijn/haar handen kan wassen. Daarnaast wordt tijdelijk met wegwerp bekers gewerkt in de horeca. Buitenwereld draagt er zorg voor dat de algemene hygiënevoorschriften van het RIVM zoveel mogelijk worden nageleefd.

Kan ik eten en drinken kopen bij Buitenwereld?
Ja, de horecagelegenheid is open. Wel hebben we ons assortiment iets aangepast om wachttijden te voorkomen. Tijdelijk zijn er geen tosti’s, poffertjes of Latte Macchiato’s bij ons te verkrijgen. We vragen u zoveel mogelijk met pin te betalen (ook bij de entree).

Kan ik een kinderfeestje boeken/ reserveren bij Buitenwereld?
Het is inmiddels weer mogelijk om kinderfeestjes te boeken. Let op, de te reserveren plaatsen zijn beperkt. Helaas is het momenteel niet mogelijk om ponyritjes te boeken bij uw kinderfeestje.

Kan ik een familiefeest boeken/ reserveren bij Buitenwereld?
Familiefeesten kunnen in overleg met de beheerder weer geboekt worden bij Buitenwereld. Hierbij houden wij ons aan de voorschriften en maximale toegestane bezoekersaantallen die op dat moment gelden. 

Kan ik een schoolreis boeken/ reserveren bij Buitenwereld?
Schoolreisjes kunnen in overleg met de beheerder weer geboekt worden bij Buitenwereld. Hierbij houden wij ons aan de voorschriften en maximale toegestane bezoekersaantallen die op dat moment gelden. 

Wat gebeurt er met mijn abonnement?
Abonnementen zullen verlengd worden met 2,5 maanden. Dit is de tijd dat Buitenwereld gesloten is geweest. Wanneer u weer naar Buitenwereld komt, laat u uw abonnement zien en dan zullen wij deze verlengen met 2,5 maanden.