Adopteer een schaap

Jillz

Je kunt Jillz adopteren voor €30,- per jaar

Jillz en haar zusje Joy zijn de jongste telgen van de familie Hampshire Down schapen op onze kinderboerderij. Ze zijn in 2019 geboren. Jillz en Joy lijken samen wel de olijke tweeling. Ze zijn jong, snel, wild en spelen ook heel veel met elkaar. Ze zijn nog onervaren wat betreft mensen en ze kijken beiden eerst de kat uit de boom voordat ze echt naar je toe zullen komen. Ze verblijven op de kinderboerderij samen met hun moeder Saffira en hun oma Sjimmie.

Joy

Je kunt Joy adopteren voor €30,- per jaar

Joy en Jillz zijn Hampshire Down schapen. Dit Engelse schapenras is makkelijk te herkennen bij ons op de boerderij. De schapen zitten qua formaat tussen de Veluwse heideschapen en de Ouessanten in. Maar lijken de meeste wol te hebben! Ze zijn helemaal bedekt met een fijne dichte vacht! De enige plekken waar ze geen wol hebben zijn hun tenen, ogen, oren en hun neus. Door al die wol hebben ze een heel schattig rond uiterlijk. Ze zijn een stuk rustiger van karakter dan de andere schapen.

Saffira

Je kunt Saffira adopteren voor €30,- per jaar

Saffira verblijdt ons al bijna 4 jaar met haar aanwezigheid. Ze is in 2016 geboren op onze kinderboerderij en is de dochter van Sjimmie, onze oudste schaap op de kinderboerderij. In haar korte tijd bij ons heeft ze ook 2 schaapjes ter wereld gebracht: Jillz en Joy. Zij zijn in 2019 geboren. Saffira is wat schuchterder dan haar moeder. Dit komt voornamelijk door de korte tijd dat ze bij ons is. Ze is wel ontzettend lief.

Sjimmie

Je kunt Sjimmie adopteren voor €30,- per jaar

Sjimmie is onze oudste schaap op de kinderboerderij. Ze is geboren in 2009 en dus inmiddels al bijna 11 jaar oud. Deze oude dame is zo mak als een lammetje. Ze is niet bang. Je kan haar met gemak aaien of een brood of een appel geven. Doordat ze al zo lang bij ons is, is ze helemaal gewend aan mensen. Sjimmie is de moeder van Safiera en oma van Jillz & Joy. Kortom, een echte moeder overste.

Fien

Je kunt Fien adopteren voor €30,- per jaar

Fien is een hele unieke, mooie, witte dame. Van de hele familie op onze kinderboerderij is zij de enige die wit is. Je kunt haar dus heel goed herkennen. Fien is 4 jaar oud en heeft een zusje Kathleen die bruin is. Naast haar zus, woont ze samen met haar moeder en nichtje. Ze is een lieve tante voor haar nichtje Sasha. Fien en haar familie komen van het schapenras die van oorsprong te vinden is op het eiland Ouessant voor de kust van Bretagne.

Kathleen

Je kunt Kathleen adopteren voor €30,- per jaar

Kathleen is een hele mooi bruine dame, net zoals haar moeder Foetsie. Kathleen is de jongste dochter van Foetsie. Ze is nu 3 jaar oud. Ze heeft ook nog een oudere zus van 4 jaar: Fien. Fien is een witte Oussant. Vorig jaar (2019) is Kathleen moeder geworden van Sasha, onze jongste telg van de familie Oussant op de boerderij. Kathleen en haar familie komen van het schapenras die van oorsprong te vinden zijn op het eiland Ouessant voor de kust van Bretagne.

Sasha

Je kunt Sasha adopteren voor €30,- per jaar

Sascha is een van de jongere van de familie Ouessant op onze boerderij. Haar moeder Kathleen heeft Sasha in 2019 geworpen. Zoals het een jong dier beaamt, is Sasha lekker speels en nieuwsgierig van aard. Een heerlijke aanvulling bij haar andere familieleden: Tante Fien en Oma Foetsie. Sasha en haar familie komen van het schapenras die van oorsprong te vinden zijn op het eiland Ouessant voor de kust van Bretagne.

Vlinder

Je kunt Vlinder adopteren voor €30,- per jaar

Vlinder en haar zusje Smartie zijn familie van de Veluwse Heideschaap. Vlinder en haar zusje Smartie zijn geboren in mei 2015 en ze zijn dus 5 jaar oud.

De vacht van Vlinder bestaat uit vrij lange rechte haren. Haar haren zijn helemaal wit (zolang ze niet in de modder gelegen heeft). Sommige Veluwse heideschapen hebben wel nog bruine kringen om hun ogen. Vlinder is gemakkelijk te herkennen door haar grootte. Zij en haar zusje Smartie steken boven alle andere schapenrassen uit hier op de kinderboerderij.