Adopteer een kip

Barnevelder

Je kunt de Barnevelder kippen adopteren voor €10,- per jaar

Natuurlijk mag dit oer-Hollandse ras niet ontbreken in ons kippenhok. Zolang als de Kinderboerderij in Houten bestaat, hebben we Barnevelders gehouden.

De Barnevelder werd vroeger zowel als vleeskip, als als legkip gebruikt. Tegenwoordig wordt zij vooral door de hobbyboeren als ras in ere gehouden. Bijzonder aan de Barnevelder is haar donker bruine kleur eieren. Deze middelgrote kloeken zijn rustig van aard en komen nieuwsgierig kijken als er wat in het hok te beleven valt.

 

Cochinkriel

Je kunt de Cochinkriel kippen adopteren voor €10,- per jaar

Hier hebben we de Cochin kriel. Dit kippenras komt oorspronkelijk uit China en zijn vernoemd naar een gebied in China. De normale Cochin kippen zijn best grote kippen, maar wij hebben hier op de kinderboerderij alleen de kriel versie. 

We hebben zwarte, witte en grijze Cochins rondlopen. Onze Cochins zijn helemaal egaal gekleurd en hierdoor vallen hun rode lellen op hun kop nog veel meer op. Ook hebben ze veren op hun pootjes waardoor het net lijkt alsof ze pluizige pantoffels aan hebben.

Noord Hollandse Blauwe

Je kunt de Noord Hollandse Blauwe kippen adopteren voor €10,- per jaar

Dit Nederlandse kippenras is, zoals de naam al aangeeft, in Noord Holland ontstaan. Deze kippen zijn ontstaan toen er een behoefte was aan een kippenras die het harde klimaat van Noord-Holland aan kan. 

Ze zijn samen met de Orpington de grootste kippen die we hebben. Ze zijn misschien niet zo breed als de Orpington maar wel net een kleine kippenkop groter. De Noord Hollandse Blauwe kippen zijn erg lief en zacht en een stukje eleganter dan de Orpingtons, die af en toe een beetje lomp kunnen zijn.

 

Orpington

Je kunt de Orpingtonkippen adopteren voor €10,- per jaar

Dit grote Engelse kippenras is een van de grootste kippen die we hebben. Ze zijn niet alleen hoog, maar ook breed gebouwd. En door hun enorme hoeveelheid veren zien ze er nog breder en ronder uit.

Deze kippen zijn erg lief en rustig en zullen je sneller komen begroeten dan de andere kippenrassen. Hun naam komt van de plaats Orpington in Engeland. Deze grote en brede kippen en haan zijn altijd gezellig rond aan het hobbelen in het hok en vooral tijdens voedertijd erg enthousiast naar ons toe.

Wyandotte

Je kunt de Wyandotte kippen adopteren voor €10,- per jaar

De Wyandottes is een Amerikaans kippenras. Ze zijn vernoemd naar een indianenstam uit Noord-Amerika. Ze hebben een prachtig veren patroon! Door hun witte veren met felle zwarte rand zijn ze hele mooie kippen om naar te kijken.

De Wyandotte komt in veel verschillende kleuren en kleurslagen voor en zijn zeer geliefd bij beginnende kippenhouders.

Zijdehoen

Je kunt de Zijdehoender kippen adopteren voor €10,- per jaar

Deze kippen zien er heel anders uit dan de andere kippen die we hebben. Ze lijken geen veren maar juist een vacht te hebben en deze voelt zijdezacht aan. Vandaar de naam zijdehoenders. Maar hun veren zijn niet het enige aparte dingen aan dit ras: ze hebben 5 tenen ipv 4, hebben 2 kleine klauwtjes aan hun vleugels en hun huid, lellen en snavel is veel donkerder dan andere kippen.

Hoe oud dit kippenras is, is niet zeker, maar er zijn geschriften gevonden van voor onze jaartelling over “kippen met kattenvacht” waar onze zijdehoentjes wel heel erg op lijken. Ook werden ze in de middeleeuwen door zwendelaars en verkocht als een kruising tussen een hoen en een konijn.