Adopteer een geit

Nienke

Je kunt Nienke adopteren voor €35,- per jaar

Deze prachtige geit is een van onze Nederlandse Landgeiten. Nienke loopt ook al een tijdje mee op Buitenwereld en is geboren in 2014. Ze is de moeder van Blondie die je ook makkelijk herkent aan hun herkenbare uiterlijk.

Ondanks hun stoere uiterlijk; lange haren, grote horens en flinke sik, zijn ze best schuw naar mensen toe. Maar naar de andere geiten toe hebben ze dit probleem niet. Integendeel zelfs! Nienke en Blondie zijn samen de koninginnen van de wei en hebben alle touwtjes in hun hoefjes.

 

Blondie

Je kunt Blondie adopteren voor €35,- per jaar

Deze mooie dame is Blondie, ze is de dochter van Nienke en geboren in 2015. Blondie dankt haar naam natuurlijk aan haar prachtige vacht. Haar goudblonde vacht schittert altijd prachtig in het zonlicht als ze door de wei rend. Blondie is een erg stoere geit en vind dat alle andere geiten dat ook moeten weten. Vaak geeft ze stoere shows met haar horens door te laten zien hoe sterk deze zijn. Dit doet ze door hard tegen voorwerpen aan te beuken en soms zelfs tegen andere geiten die dapper genoeg zijn een stoeipartij met haar aandurven te gaan.

Inge

Je kunt Inge adopteren voor €35,- per jaar
Binnenkort leest u hier meer over onze geit Inge! U kunt haar adopteren via de knop onderaan deze kolom.

Fiona

Je kunt Fiona adopteren voor €35,- per jaar
Binnenkort leest u hier meer over onze geit Fiona! U kunt haar adopteren via de knop onderaan deze kolom.

Carice

Je kunt Carice adopteren voor €35,- per jaar

Carice is een van onze elegante nubische geiten. Ze is geboren in 2015 op de kinderboerderij. Ze is de moeder van Feline. Ondanks de flinke grote van deze geiten zijn ze best schuw. Maar als je rustig staat komen ze vaak wel even snuffelen aan je en met een beetje geluk kan je ze ook aaien. Carice is een erg goede moeder, ze houd haar kinderen constant in de gaten en als er eentje valt of ergens van schrikt staat ze meteen bij ze. Ook als andere geiten iets te druk in de buurt van haar kinderen zijn maakt ze erg duidelijk dat ze dat niet zo fijn vind.

 

Feline

Je kunt Feline adopteren voor €35,- per jaar

Feline is de dochter van Carice en geboren in 2017. Net als haar moeder heeft ze de prachtige elegante eigenschappen van de nubische geit. lange poten, lange slanke nek en een ronder lopende neus. Vaak zien we Feline in de wei aan het spelen met Choco en Indy. Vooral met Indy is ze heel lief en zacht tijdens het spelen, ze is ook bijna 3x zo groot als Indy!

Choco

Je kunt Choco adopteren voor €35,- per jaar

Hier hebben de spring in het veld van de boerderij! Altijd gekke sprongen aan het maken als ze naar binnen en naar buiten gaan. We hebben het hier natuurlijk over Choco! Deze grappige bonte geit is sinds 2019 hier op Buitenwereld. Ze brengt echt leven in de kudde en vrolijkt zelfs de oude en strammere geiten op. Als alle geiten een beetje chagrijnig op een grijze dag buiten staan rent en springt Choco rond in de wei alsof het de beste dag ooit is en vrolijkt hiermee de rest van de kudde zo op dat uiteindelijk iedereen mee aan het rennen is.

 

Junior

Je kunt Junior adopteren voor €35,- per jaar
Junior is de oudste dwerggeit die rondloopt op de kinderboerderij. Ze is in 2014 hier geboren en is al vaak moeder geweest van schattige kleine dwerggeiten. Zo zijn Nicky en Indy ook dochters van junior. Ze is een erg goede en rustige moeder, maar zodra er eten gegeven wordt schaamt ze zich niet om haar kinderen even opzij te duwen om zelf toch die extra paar brokjes te kunnen eten.

Nicky

Je kunt Nicky adopteren voor €35,- per jaar

Nicky is de oudste dochter die we hebben rondlopen van Junior. Je kan goed zien dat ze een dochter is van Junior. Ze lijken zoveel op elkaar dat wij zelf soms ook een beetje twijfelen. In het begin vond Nicky moeder zijn erg spannend en heeft Junior haar geholpen haar eerste kinderen op te voeden. Maar tegenwoordig vind ze het veel minder spannend en is ze een hele goede moeder aan het worden!

Indy

Je kunt Indy adopteren voor €35,- per jaar

Klein, schattig, beetje dromerig en altijd blij, dat is onze Indy. Indy is de jongste dochter van Junior en geboren in 2019. Ze vind het heerlijk om met de kleine baby’s te spelen, en als deze er niet zijn zie je haar vaak rondrennen met Choco en Feline. Ze is een erg lief geitje dat af en toe wel een beetje over zich heen laat lopen door haar moeder Junior en haar grote zus Nicky, vooral als het voedertijd is.